Festeynderplein 2016: daar moet je gewoon bij zijn!

Laatst bijgewerkt: donderdag 02 juni 2016

LET OP: HET FESTEYNDERWEEKEND IS NA 40 JAAR VERPLAATST NAAR EEN ANDER TIJDSTIP. DIT JAAR VINDEN HET FESTEYNDERPLEIN EN DE FESTEYNDER PLAATS OP 16 EN 17 JULI.

Aan de vooravond van Festeynder wordt Nederweert-Eind ondergedompeld in muziek van de hoogste plank. Het inmiddels bekende muziekfestival midden in het hart van Nederweert-Eind begint zaterdag 16 juli om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.
Het Pastoor Maesplein in Nederweert-Eind is zaterdag 16 juli the place to be voor de muziekliefhebber van stevige muziek, feelgood muziek en rock. De organisatie van het Festeynderplein heeft ook dit jaar weer drie topbands weten te contracteren die garant staan voor een avond heerlijke muziek en fantastische sfeer. The Stolling Rones, de beste Rolling Stones coverband van dit moment, laten je het ware Stones-gevoel beleven. De sound en the looks zijn haast niet te onderscheiden van de echte wereldband. Een trip to memory lane wordt gecreëerd door Men on the Moon. Nog zo’n fantastische coverband die een ode brengt aan het onvergetelijke R.E.M. En dan last but not least zal de openingsact dit jaar verzorgd worden door Steady State. Beleef de jaren zestig opnieuw met deze vijfkoppige formatie die de ‘gouden jaren’ met veel verve op het podium brengt.

Festeynder en het goede doel:
Elke editie van Festeynder gaat gepaard met een goed doel. Tijdens het festival worden loten verkocht voor een loterij waarin fantastische prijzen te winnen zijn. De opbrengst van de loterij is bestemd voor een goed doel en dat is dit jaar Cuba Adelante. Een stichting van twee Eindenaren die zich inzetten voor een weeshuis in Cuba.

Meer over de bands:

THE STOLLING RONES:
Kom jij het enige echte Rolling Stones-gevoel ervaren op Festeynder Plein in Nederweert-Eind? "The Stolling Rones" (dé Rolling Stones coverband van dit moment, bekend van radio en tv) nemen je mee naar het ware Stones-gevoel, waarbij sublieme aandacht wordt besteed tot aan de kleinste details: van de originele sound en gitaarsolo`s, de Rolling Stones show tot aan de looks van de echte Rolling Stones bandleden. Alsof Mick Jagger en Keith Richards daadwerkelijk zij aan zij staan op het podium van Festeynder Plein. Het belooft een ware sensatie te worden. Kortom, alle zintuigen worden geprikkeld: je voelt het ware Rolling Stones-gevoel door heel je lijf. Dat wordt… KICKEN! "SATISFACTION"! Het opzwepende en pure geluid van de Rolling Stones wordt door de band zeer energiek en authentiek neergezet en neemt alle bezoekers van Festeynder Plein mee in een ware herbeleving van The Rolling Stones. Alsof de Stones zelf spelen! Een perfecte imitatie van The Rolling Stones uit de jaren ’70. The Stolling Rones: The Rolling Stones Tribute Band voor diehards. Een perfecte afsluiter als je het ons vraagt. Daar moet je gewoon bij zijn, op Festeynder Plein 2016!

STEADY STATE:
De organisatie van Festeynder Plein koos dit jaar voor een echte feelgood band als openingsact. We beginnen deze spectaculaire avond dan ook in de echte jaren '60-sfeer, met sixties band Steady State. Dat wordt gegarandeerd genieten! Sixties band Steady State is een vijfmans-formatie uit Midden-Limburg met als motto “Back to the Sixties”. De bandleden vertolken op authentieke wijze muziek uit de zestiger jaren. De “gouden jaren” van de popmuziek. Hun bekende repertoire bestaat onder andere uit liedjes van the Beatles, the Byrds, Cliff Richard, the Doors, the Shadows en Armand. Deze muzieksoort spreekt een breed publiek van jong tot oud aan. Dit betekent voor iedereen een feestje! Natuurlijk omdat het een nostalgische waarde heeft, maar vooral omdat het “feelgood“ gehalte en de feestwaardigheid zeer hoog zijn. Dat wordt gegarandeerd dansen voor het podium van Festeynder Plein! Feelgood! Beleef de jaren '60 (opnieuw) met deze fantastische sixties band. En schroom niet om even de voeten van de vloer te gooien!

MEN ON THE MOON
Onder de naam “MEN ON THE MOON” brengen zes ervaren muzikanten een ode aan één van de grootste en beste alternatieve rockbands die ooit heeft bestaan: R.E.M. Met hun bekendste songs en grootste hits wordt een optreden van “MEN ON THE MOON” een ware ‘trip to Memory Lane’. De bandleden zijn stuk voor stuk zeer ervaren en vormen een mix van professionele, semiprofessionele en gepassioneerde, ervaren amateurmuzikanten die op deze manier een van de meest toonaangevende bands van de jaren 80 en 90 eren. Denk aan nummers als: Losing my religion, Man on the moon, The one I love, Drive, Shiny happy people , What's the frequency, Kenneth?, The sidewinder sleeps tonight, Everybody Hurts, Radio song, Stand, Try not to breathe, Nightswimming en meer… veel meer! Frontman Hans Reinders (zanger-producer-studio eigenaar) is een aantal jaren het gezicht van Europa's meest succesvolle U2 Coverband U2nl geweest en nam het initiatief voor Men on the Moon. Hij ging op zoek naar een combinatie van ervaring en professionaliteit. Het resultaat: een geweldige ode aan R.E.M.!

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012