Veranderingen werkzaamheden Vorkmeer Nederweert

Laatst bijgewerkt: vrijdag 24 juni 2016

Binnen de organisatie Vorkmeer Nederweert gaan veranderingen plaatsvinden op het gebied van werkzaamheden die Vorkmeer uitvoert. In samenspraak met de gemeente Nederweert is het besluit genomen dat Vorkmeer per 1-7-2016 gaat stoppen met de uitvoering van het Vrijwilligerspunt en de Vrijwillige Hulpservice Klussendienst.

Wat betreft het Vrijwilligerspunt betekent dit concreet dat Vorkmeer geen bemiddelingen, informatie & advies en deskundigheidsbevordering op het gebied van vrijwilligerswerk meer doet. Ook de digitale vacaturebank gaat stoppen. Met betrekking tot de klussendienst kunnen geen klusjes meer aangemeld worden bij Vorkmeer.

De veranderingen hebben onder andere te maken met de ontwikkeling dat steeds meer functies en taken lokaal georganiseerd gaan worden. Denk daarbij aan de oprichting van sociale steunpunten in de kernen van de gemeente Nederweert, zoals in Ospel reeds is opgezet. Mensen kunnen bij een steunpunt terecht met hulp- en ondersteuningsvragen over welzijn, zorg en inkomen. Vragen op het gebied van bijvoorbeeld vrijwilligerswerk en klusjes kunnen bij een steunpunt gesteld worden. Het is dus niet zo dat er geen ondersteuning meer wordt geboden, het wordt op een andere manier vormgegeven.

Het stoppen van het Vrijwilligerspunt en de Klussendienst betekent niet dat Vorkmeer gaat verdwijnen in Nederweert. De organisatie gaat zich meer richten op andere taken. Eén van de hoofdtaken is het ondersteunen van allerlei (burger)initiatieven in de verschillende kernen, hier gaat Vorkmeer nog meer op inzetten. Ook het ondersteunen bij de opzet van de steunpunten en de uitvoering hiervan behoren tot de taken.
Daarnaast blijft Vorkmeer ook de andere bestaande projecten en diensten uitvoeren, waaronder het jongerenwerk, trajectbegeleiding, combinatiefunctionarissen sport.

Mocht u vragen hebben over de veranderingen of werkzaamheden van Vorkmeer, neem dan gerust contact op.
Vorkmeer Nederweert, Kapelaniestraat 4, 6031 BX Nederweert, tel. 0495-688249.

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012