Wmo-platform Nederweert

Laatst bijgewerkt: woensdag 21 september 2016

Geachte inwoner van Nederweert,

Het Wmo-platform is er ook voor u. Het platform is samengesteld uit mensen van verschillende maatschappelijke organisaties te weten, De Zonnebloem, Steunpunt Mantelzorg, Gehandicaptenplatform, KBO, Cliëntenraad Participatie, Cliëntenraad PGZ, Woningvereniging Nederweert, vertegenwoordiger cliënten PSW, Lokale ouder/verwantenraad PSW. Het platform staat onder leiding van een onafhankelijke voorzitter.

U als inwoner van de gemeente Nederweert kunt, indien u vragen heeft en u bent wel of niet aangesloten bij een van de genoemde organisaties, terecht bij diegene die in het Wmo-platform vertegenwoordigd is. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het platform per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het Wmo-platform adviseert gevraagd en ongevraagd het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Nederweert over de verordeningen en de beleidsregels.
Het platform is uitdrukkelijk geen klachtencommissie voor eenmalige/incidentele persoonlijke problemen. Het Wmo-platform komt wel in actie als er veel van de zelfde persoonlijke problemen zijn, maar dan zullen we het wel eerst moeten weten.
Daarom roept het Wmo-platform inwoners van Nederweert op, om ons als platform te informeren hoe u als gebruiker van een Wmo voorziening de ervaring heeft in de aanvraag en toekenning van een beschikking aangaande een Wmo voorziening. Wij gaan ervan uit dat het binnen onze gemeente goed is geregeld. Bent u het daarmee eens, laat het ons weten. Bent u niet tevreden, laat het ons ook weten. Komen er veel van dezelfde klachten binnen, dan zal het Wmo-platform in overleg met de gemeente gaan om de klachten kenbaar te maken en pogen om tot een structurele oplossing te komen.

Tip:
Wist u dat als u 8 uur per week iemand helpt die hulp nodig heeft, ook binnen uw gezin of familie, u formeel mantelzorger bent en u recht heeft op een leuke attentie.
U moet zich dan wel even aanmelden bij Sabinje Corstjens, coördinator Steunpunt Mantelzorg, tel. 06-44349475. Als u daar geregistreerd staat komt u in aanmerking voor een attentie als dank voor uw inzet.

 

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012