Sint intocht Nederweert-Eind

Laatst bijgewerkt: vrijdag 25 november 2016

Elk jaar organiseert het Sintcomité een Sinterklaasintocht voor de kinderen van 0 tot 8 jaar in Nederweert-Eind. Traditiegetrouw vindt deze happening plaats op zondag een week nadat Sinterklaas is gearriveerd in Nederland. Zondag 20 november was het weer zover en bezocht Sinterklaas ons dorpje en bracht een bezoek aan gemeenschapshuis Reigershorst. De Sint werd door de kinderen en hun ouders opgehaald bij het openluchtmuseum Eynderhoof. Van daaruit vertrok een vrolijke stoet door het dorp. De Sint werd vorstelijk vervoerd in een tuktuk en muzikaal begeleid door jeugdleden van schutterij St.Lucie. In het gemeenschapshuis werd de Sint welkom geheten door het Sintcomité. In een prachtig versierde zaal genoot Sinterklaas van tal van optredens. Er werden liedjes gezongen, gedichten voorgedragen, gedanst en blokfluit gespeeld. Ruim 100 kinderen brachten dit jaar een bezoekje aan de Sint. En die had voor elk kind een cadeautje meegebracht.

De Sinterklaasintocht in Nederweert-Eind is elk jaar weer een gezellig samenzijn waar alle partijen volop van genieten. En dat was dit jaar niet anders.

Het Sintcomité valt onder de Dorpsraad van Nederweert-Eind en bestaat uit Sandra Loijen, Eshter Hermans, Jolanda Wijen en Sandra Bos.

De foto's vindt u in het fotoalbum

 

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012