Jubileum editie: 25e Wandeltocht “het Kruis” in Nederweert-Eind

Laatst bijgewerkt: zaterdag 21 januari 2017

wandelenOp zondag 9 april 2017 houdt Wandelcomité Eendracht weer wandeltocht “Het Kruis” in en om Nederweert-Eind. Vanuit het startlokaal bij Zaal Van Nieuwenhoven aan het Pastoor Maesplein kan men kiezen uit 5 verschillende afstanden die aan de hand van een gepijlde route gewandeld kunnen worden.
Inschrijven is mogelijk van 8 tot 14u. voor de afstanden 7, 10 en 15 km. Van 8 - 12u. start de 20 km en van 8 tot 11 u. tenslotte start de 25 km. Het inschrijfgeld is conform de afspraken van de wandelbond.

Voor de vijfentwintigste keer heeft het wandel comité van Buurtschap Eendracht zich weer ingespannen om de omgeving van Nederweert-Eind op de kaart te zetten. Ze kunnen zich met recht ervaren organisatoren noemen. Dat is dan ook te merken aan deze Wandeltocht het Kruis.

Houdt u van wandelen in een omgeving met een hoge natuurwaarde. Dan bent u op de juiste plaats. Deze keer worden de wandelaars geleidt tussen en langs de vennen Sarsven, Banen en Schoorkuilen. Door een uitgebreid pakket aan maatregelen wordt de bijzondere flora van destijds terug gebracht in het gebied. Deze ontwikkeling zit nu in de afrondende fase waarna het gebied in de Kwegt weer verbonden zal zijn met Sarsven en Banen.

wandeltochtTevens voert de tocht langs mooie plekjes in de Houtsberg, Leveroyse Bergen, Wellenstein en de Mildert. Deze kleinschalige natuurgebieden waarvan het ontstaan duizenden jaren terug gaat in de tijd vinden we de moeite waard om u te laten zien.
De schakels tussen dat alles vormen de bermen langs wegen, slootkanten en akkerranden. Ze zijn over het algemeen prima begaanbaar. De dieren in het gebied maken er veelvuldig gebruik van, maar het zijn voor wandelaars eveneens uitgelezen verbindingszones. Bovendien is het in deze tijd van het jaar genieten van een grote variatie aan ontluikende flora en fauna. Kortom, ideale ingrediënten voor deze lentetocht.

Een goede verzorging onderweg, zo hebben we gemerkt, wordt zeer gewaardeerd. Daarom besteden we ruim aandacht aan de controle- en verzorgingsposten. De deelnemers kunnen er gratis gebruik maken van de toiletten en er wordt koffie, thee, soep, broodjes en vlaai aangeboden tegen wandelvriendelijke prijzen. Op de laatste post bij de finish kunnen de wandelboekjes desgewenst worden voorzien van het verenigingsstempel van Wandelcomité Eendracht. U kunt hier ook onze sticker kopen tegen het vastgestelde tarief van de wandelbond en dit jaar is er een gratis jubileum sticker!.

Start en finish is in Zaal Van Nieuwenhoven, Pastoor Maesplein 1, 6035 TE, Nederweert-Eind. De afstanden dit jaar zijn: 7, 10, 15, 20 en 25 km.

Wandeltocht “Het Kruis” wordt dit jaar alweer voor de vijfentwintigste keer georganiseerd. Ongeacht of u een geoefende wandelaar bent of niet, er is altijd wel een afstand die bij u past. Daarom heet Wandelcomité Eendracht u graag welkom op 9 april 2017 in Nederweert-Eind.
U vindt onze informatie ook op: http://www.wix.com/efveeart/wandeltocht-het-kruis

 

Foto's

  • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
  • Categorie: Sinterklaas 2016
  • Categorie: Sinterklaas 2012
  • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012