Nieuws

Eynder Pieck Festeyn

Laatst bijgewerkt: woensdag 30 november 2022
Eynder Pieck Festeyn 2022 poster
Klik om poster te downloaden

Op 17 en 18 december a.s. staat Nederweert-Eind weer klaar voor een volgende editie van het Eynder Pieck Festeyn.

Na een geslaagde eerste editie van het evenement in 2019 vindt eindelijk in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 de tweede editie plaats van dit unieke winterse kerstevenement. Anton Pieck krijgt met zijn oudhollandse taferelen weer een prominente rol tijdens dit sfeervolle kerstevenement in Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind.

Terwijl iedereen weer kan genieten van een bijzonder gevarieerde kerstsfeer in de prachtige omgeving van openluchtmuseum Eynderhoof, waar meer dan 20 ambachten gedemonstreerd worden, is er ook gedacht aan de taferelen van Anton Pieck en diverse voorstellingen. Naast het “even terug in de tijd” is er tevens aandacht voor de bezoekers die even willen struinen langs sfeervolle kerstkramen of er even lekker op uit willen onder het genot van een winters hapje en drankje. Loop rond door het kerstdorp, geniet van het straattheater en de spectaculaire vuurshow van Pyromancer terwijl prachtig gezongen kerstliederen over de straat klinken en ontmoet de figuranten die zo uit een prent van Anton Pieck lijken te zijn gestapt.
Voor de jeugd zijn er ook weer enkele nieuwe attracties zoals een prachtige voorstelling in het Marionetten Theater en een ritje op de unieke paardjesmolen. Ook kunnen ze terug in de tijd in het ‘Eynder Pieck-schooltje’ waar ze hun creativiteit kunnen tonen.
Activiteiten zoals het uitoefenen van de ambachten en de kerstmarkt vinden zowel binnen als (overdekt) buiten plaats. Het Eynder Pieck Festeyn is dus een uniek kerstevenement voor iedereen!

Praktische informatie

 • Bezoekersinformatie Eynderhoof: Milderspaat 1, 6034 PL in Nederweert-Eind.
 • Activiteiten vinden zowel binnen als (overdekt) buiten plaats.
 • Geopend van 15.00 tot 20.00 uur, horeca open tot 22.00 uur.
 • Entreeprijs: € 8,00, kinderen van 4 tot 12 jaar € 4,00,
  kinderen tot en met 3 jaar en museumjaarkaarthouders mogen gratis naar binnen.
  Gezinskaart, 2 volw. en 2 kinderen t/m 12 jaar: € 20,00
  (Er is géén voorverkoop.)
 • Houd de site www.eynderpieckfesteyn.nl en/of de Facebookpagina Eynder Pieck Festeyn in de gaten voor de op dat moment geldende RIVM-regels.

 

 

Digitale informatieborden

Laatst bijgewerkt: maandag 07 november 2022

In elke kern van Nederweert staan digitale informatieborden waar niet-commerciële organisaties (zoals dorpsraden, verenigingen, stichtingen en andere organisaties) gratis teksten kunnen laten plaatsen ter promotie van bijvoorbeeld een evenement of activiteit.

Op de borden staan ook mededelingen en informatie over activiteiten van de gemeente Nederweert. Organiseert u een evenement of activiteit? Geef het door via www.nederweert.nl/digitale-informatieborden.

Aan het plaatsen van een tekst zijn enkele voorwaarden verbonden.

 

Buurthulp d’Indj

Laatst bijgewerkt: donderdag 21 juli 2022

Koffie drinken, een praatje maken
Het initiatief waarbij inwoners gezien worden en kunnen rekenen op een steuntje in de rug.
Samen bijvoorbeeld een kop koffie drinken of een praatje maken, hulp bij het boodschappen doen, of een vrijwilliger die meegaat bij bezoek aan een winkel, arts of apotheek.

Samenwerking
Buurthulp d’Indj is een samenwerking van onder meer De Zorggroep, Land van Horne, Buurtzorg, Punt Welzijn, Seniorenvereniging Nederweert-Eind, Dorpsraad Eind en gemeente Nederweert. Vrijwilligers Marleen Jennissen en Fred Neyens coördineren de buurthulpvragen en een team van vrijwilligers met ieder hun eigen aandachtsgebied zet zich in om de hulpvragen te vervullen.

Contact opnemen
Komt u als hulpverlener, vrijwilliger of dorpsgenoot in contact met een inwoner die ondersteuning kan gebruiken?
Of wilt u zelf graag met iemand in contact komen?

De coördinatoren helpen u graag verder:

 • Fred Neyens, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-14 34 44 77
 • Marleen Jennissen, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-53 70 36 22

 

Maak eenvoudig een melding over de openbare ruimte via Fixi

Laatst bijgewerkt: zondag 09 januari 2022

Voor alle inwoners van de gemeente Nederweert is het heel gemakkelijk om via www.fixi.nl of de fixi-app een melding te maken over een onveilige of overlast gevende situatie zoals een kapotte lantaarnpaal, illegaal gedumpt afval, overvolle prullenbakken, loszittende stoeptegels of iets anders in de openbare ruimte van de gemeente Nederweert. Via www.fixi.nl of de fixi-app kun je heel eenvoudig je melding doen en volgen wat er met je melding wordt gedaan. Ook word je via fixi op de hoogte gehouden van de afhandeling. Met z'n allen kunnen we Eind en het buitengebied van Eind op deze wijze schoon en veilig houden.

Voor meer informatie, zie: https://www.decos.com/nl/product/fixi-inwoners?menu=fixi

Subcategorieën

 

Foto's

 • Categorie: d’Indj Laeftj 2018
 • Categorie: Sinterklaas 2016
 • Categorie: Sinterklaas 2012
 • Categorie: Sarsven en Banen oktober 2012