Rommelroute "d'Indj ruûmtj op!"

Bij de rommelroute ‘d’Indj ruûmtj op!’ kunnen bewoners van Eind tweedehands spullen vanuit hun tuin, oprit of garage verkopen. Woon je wel in Eind, maar buiten het ‘centrum’? Dan kun je je spullen verkopen op het kerkplein.
Je kunt je vóór 24 maart aanmelden als verkoper via het inschrijfformulier. Het deelnamegeld (€ 3,- per adres) dient overgemaakt te worden op NL09 RABO 0135 5784 42 t.n.v. Dorpsraad Eind onder vermelding van je adres. Je deelname is pas geldig als we de betaling hebben ontvangen.
Iedere deelnemer is herkenbaar aan een (raam)poster, die je na inschrijving van de organisatie ontvangt.
Op deze website zal een lijst en een plattegrond met deelnemende adressen gepubliceerd worden.
Klik hier om in te schrijven


REGLEMENT

 • Deelnemers mogen alleen verkopen vanaf eigen grond.
  Gebruik je andere grond? Zorg dan dat je toestemming hebt van de eigenaar.
 • Bedrijfsmatige verkoop is niet toegestaan. De toestemming van de gemeente geldt alleen voor particuliere verkoop van tweedehandsgoederen. Deze goederen mogen uiteraard wel in nieuwstaat verkeren; je hebt het ooit gekocht, maar nooit gebruikt.
 • Verkoop van etenswaren op eigen grond is toegestaan zolang deze niet bedrijfsmatig is.
 • Verkoop van tabak en alcohol is niet toegestaan.
 • Verkoop van levende dieren is niet toegestaan.
 • Verkoop van gekopieerde cd’s, dvd’s of Blu-rays is niet toegestaan.
 • Zorg dat aan het eind van de dag alles netjes achterblijft.
 • Sta je op het kerkplein neem dan alle niet verkochte spullen en afval mee naar huis, ook afval dat bezoekers hebben achter gelaten.

 

30e Wandeltocht “het Kruis” in Nederweert-Eind

Op zondag 14 april 2024 houdt Wandelcomité Eendracht de 30ste editie van wandeltocht “Het Kruis” in en om Nederweert-Eind.
Vanuit het startlokaal bij Zaal Van Nieuwenhoven aan het Pastoor Maesplein kan men kiezen uit 5 verschillende afstanden die met pijlen zijn uitgezet.

Inschrijven is mogelijk vanaf 7.30u. 25 km tot 11.00u, 20 km tot 12.00u, 15 km tot 13.00u en de 7 en 10 km tot 14.00u. Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 met een korting voor bondsleden van € 1,00. En voor 25 cent meer krijgen onze wandelaars ook nog een mooie sticker.

Pijlen wijzen de weg tijdens de tochten die door het prachtige buitengebied van Nederweert-Eind voeren.
Langs de Noordervaart ga je richting Landgoed het Kruis, eigendom van de nazaten van Anthony Ruys. De lopers van de langste afstanden tikken nog net Buurtschap Caluna aan, liggend in een bosrijke omgeving met aangrenzende natuurgebieden als de Groote Moost, de Waterbloem, het Spaanse Bos en Nederpeel-Grave. In de nabijheid ligt buurtschap de Hollander, genoemd naar een van de ontginners van het gebied. Deze streek, op oude kaarten aangeduid als de Hooge Peel, werd in het begin van de 20e eeuw ontgonnen door turfstekers. Je vindt er nog restanten van heide, vennen en oude turfkuilen evenals twee oude "peelbanen", doorsneden door de Neerpeelbeek, Roggelsebeek en Visschensteert. De andere afstanden blijven wat dichter bij “huis”, maar zullen ook kunnen genieten. In deze tijd van het jaar is er een grote variatie aan flora en fauna in de slootkanten en bermen, rond de vennen en de natte weilanden. De randen daarvan zijn vaak prima begaanbaar. Niet alleen uitgelezen verbindingszones voor dieren en planten, maar zeker ook voor wandelaars.

Kortom, ideale ingrediënten voor deze lentetocht. Door de afwisseling van het gebied is het een prima toevluchtsoord voor zoogdieren, vogels en insecten. Voor wie er oog voor heeft zullen de sporen goed opvallen. Bevers, reeën en wilde zwijnen, fazanten en ganzen, maar ook de klapekster, houtsnip en nachtegaal worden geregeld gespot in de omgeving.

Een goede verzorging onderweg zal ook in deze jubileumeditie niet ontbreken. Op de controle- en verzorgingsposten kunnen de deelnemers gratis gebruik maken van de toiletten en er wordt koffie, thee, soep, broodjes en vlaai aangeboden tegen wandelvriendelijke prijzen. Op de laatste post bij de finish kunnen de wandelboekjes desgewenst worden voorzien van het verenigingsstempel van Wandelcomité Eendracht of de stickers gekocht.

Start en finish is in Zaal Van Nieuwenhoven, Pastoor Maesplein 1, 6034 TE, Nederweert-Eind.
Wandeltocht “Het Kruis” wordt dit jaar voor de dertigste keer georganiseerd. Ongeacht of u een geoefende wandelaar bent of niet, er is altijd wel een afstand die bij u past.
Wandelcomité Eendracht heet u graag welkom op 14 april 2024 vanaf 7.30u. in Nederweert-Eind.

Buurthulp d’Indj

Koffie drinken, een praatje maken
Het initiatief waarbij inwoners gezien worden en kunnen rekenen op een steuntje in de rug.
Samen bijvoorbeeld een kop koffie drinken of een praatje maken, hulp bij het boodschappen doen, of een vrijwilliger die meegaat bij bezoek aan een winkel, arts of apotheek.

Samenwerking
Buurthulp d’Indj is een samenwerking van onder meer De Zorggroep, Land van Horne, Buurtzorg, Punt Welzijn, Seniorenvereniging Nederweert-Eind, Dorpsraad Eind en gemeente Nederweert. Vrijwilligers Marleen Jennissen en Fred Neyens coördineren de buurthulpvragen en een team van vrijwilligers met ieder hun eigen aandachtsgebied zet zich in om de hulpvragen te vervullen.

Contact opnemen
Komt u als hulpverlener, vrijwilliger of dorpsgenoot in contact met een inwoner die ondersteuning kan gebruiken?
Of wilt u zelf graag met iemand in contact komen?

De coördinatoren helpen u graag verder:

 • Fred Neyens, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-14 34 44 77
 • Marleen Jennissen, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 06-53 70 36 22

 

Maak eenvoudig een melding over de openbare ruimte via Fixi

Voor alle inwoners van de gemeente Nederweert is het heel gemakkelijk om via www.fixi.nl of de fixi-app een melding te maken over een onveilige of overlast gevende situatie zoals een kapotte lantaarnpaal, illegaal gedumpt afval, overvolle prullenbakken, loszittende stoeptegels of iets anders in de openbare ruimte van de gemeente Nederweert. Via www.fixi.nl of de fixi-app kun je heel eenvoudig je melding doen en volgen wat er met je melding wordt gedaan. Ook word je via fixi op de hoogte gehouden van de afhandeling. Met z'n allen kunnen we Eind en het buitengebied van Eind op deze wijze schoon en veilig houden.

Voor meer informatie, zie: https://www.decos.com/nl/product/fixi-inwoners?menu=fixi

Parochieel Missiecomité Eind

Contactpersoon: - Mevr Lenie Mackus, Tjongerstraat 3, 6034RR, Eind; tel: 626380
Wegsite: parochies-beno.nl
Bestuur: -
Doelstelling:  Als vertegenwoordiging van de parochianen van Nederweert-Eind in het Dekenaal Weerter Missiethuisfront, een hechte band te vormen tussen onze parochianen en de Wereldkerk.
Free Joomla! templates by Engine Templates